Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

ضوابط اجرایی اصلاح شده موضوع تبصره (۱) ماده (۱۸۶) ق.م.م

ماده 1- اعطای هرگونه تسهیلات و یا ایجاد تعهدات نظیر گشایش اعتبارات اسنادی یا صدور ضمانت نامه های بانکی اعم از ارزی یا ریالی، توسط بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، که از این پس به اختصار مؤسسه اعتباری نامیده می شوند، به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی (صاحبان مشاغل) موضوع قانون مالیات های مستقیم، برای اشخاص حقوقی از مبلغ سه میلیارد ریال و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ یک میلیارد و بالاتر ظرف مدت یک سال شمسی، مشمول مقررات تبصره یک ماده (186) قانون مذکور می باشد.
تبصره – معادل ریالی تسهیلات اعطایی و تعهدات ایجادی ارزی بر اساس نرخ مرجع بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مبنای تعیین شمول یا عدم شمول تسهیلات و تعهدات مذکور به حکم تبصره یادشده می باشد.
ماده 2- موسسه اعتباری موظف است قبل از اعطای تسهیلات و یا ایجاد تعهدات برای اشخاص موضوع ماده فوق الذکر ، نسخه‌ای از صورت‌های مالی دریافتی از متقاضی را ضمن تطبیق مندرجات آن با اصل ، حسب مورد به اداره امور مالیاتی محل شغل یا اقامتگاه قانونی اشخاص مذکور ارسال دارد . صورت‌های مالی ارسال شده به ادارات امورمالیاتی ، کاملاً محرمانه تلقی شده و جز برای تشخیص مالیات مودی مورداستفاده قرار نخواهد گرفت .
ماده 3- اداره امورمالیاتی مربوط مکلف است از تاریخ وصول استعلام انجام شده توسط موسسه اعتباری ، حداکثر ظرف مدت 15 روز به ترتیب زیر اقدام نماید:الف) در صورت احزار معاف بودن مؤدی از پرداخت مالیات یا عدم وجود بدهی مالیات قطعی شده ، در همان روز وصول استعلام ، گواهی دایر بر معافیت و یا عدم وجود بدهی مالیات قطعی شده ، که مؤید وصول صورت‌های مالی نیز باشد ، صادر و به مؤدی تسلیم و یا به مؤسسه اعتباری ذی ربط ارسال نماید .ب) در صورت وجود بدهی مالیات قطعی شده ، چنانچه مؤدی ظرف مدت سه روز نسبت به پرداخت با ترتیب پرداخت بدهی مالیات خود اقدام نماید ، گواهی دال بر مفاصا حساب مالیاتی صادر و به مؤدی تسلیم و یا به مؤسسه اعتباری ارسال نماید .در غیر این صورت مراتب وجود بدهی مالیاتی ، کتبا به موسسه اعتباری ذی ربط اعلام خواهد شد .تبصره: سازمان امورمالیاتی به منظور سهولت تبادل اطلاعات بین موسسه اعتباری و سازمان مذکور ، موظف است ظرف مدت 3 ماه نسبت به راه اندازی سامانه‌ای در این خصوص اقدام نماید .
ماده 4- منظور از صورت‌های مالی در مورد اشخاص حقوقی و اشخاص موضوع بند (الف) ماده 95 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم ، ترازنامه وحساب سود و زیان و در مورد اشخاص حقیقی موضوع بندهای (ب) و (ج) ماده مزبور ، مطابق نمونه پیوست که براساس مفاد بندهای اخیرالذکر توسط سازمان امور مالیاتی تهیه گردیده می‌باشد .
ماده 5- گواهی صادره موضوع این ضوابط صرفا برای تسهیلات و تعهدات مورد تقاضا و از تاریخ صدور آن برای یک سال شمسی معتبر است و برای اخذ تسهیلات و یا ایجاد تعهدات مجدد ، موسسه اعتباری و سازمان امور مالیاتی موظف به رعایت مفاد این ضوابط می‌باشند .تبصره:در صورتی که مودی ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده را داده باشد لیکن به تعهد خود در زمینه پرداخت اقساط در سررسید مقرر عمل ننماید ، مراتب از سوی سازمان امور مالیاتی ، صرفا جهت اطلاع به موسسه اعتباری ذی ربط اعلام می‌گردد .
ماده 6- استفاده از تسهیلات بانکی به منظور خرید یا احداث مسکن شخصی و فعالیت‌های کشاورزی اشخاص حقیقی ، مشمول این ضوابط نخواهد شد .
ماده 7-هرگونه معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از مستقر یا ثبت شده در مناطق آزاد تجاری –صنعتی ، مناطق ویژه اقتصادی و سایر مناطق ، مانع از رعایت مقررات این ضوابط در اعطای تسهیلات و یا ایجاد تعهدات نخواهد بود .
ماده 8- در صورتی که شعب /ادارات موسسه اعتباری بدون اخذ گواهی مربوط از سوی سازمان امور مالیاتی ، اقدام به اعطای تسهیلات و یا ایجاد تعهدات موضوع این ضوابط نماید .موسسه اعتباری موظف است با مخاطبان مطابق مقررات رسیدگی به تخلفات اداری برخورد نماید .
ماده 9- موسسه اعتباری موظف است مفاد این ضوابط را به طرق مقتضی به اطلاع مشتریان خود برساند . این ضوابط در 9 ماده و 3 تبصره تصویب و جایگزین ضوابط پیشین و اصلاحیه‌های آن بوده و 15 روز پس از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا خواهد بود .
سازمان امور مالیاتی کشور
image_pdf

شماره:4167/200


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه پیوست قوانین ضوابط اجرایی اصلاح شده موضوع تبصره (۱) ماده (۱۸۶) ق.م.م