Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

توافق و تفاهم خوداظهاری مالیات عملکرد سال ۱۳۸۸ صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی- صورتجلسه کارگروه کشوری

دستورالعمل

پیرو دستورالعمل شماره 4778 / 200 مورخ 25 / 2 / 89 منضم به دستورالعمل اجرائی موضوع بند 8 تصویب نامه شماره 150866 /ت 38842 ک مورخ 17 / 11 / 86 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی در خصوص تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی توسط اتحادیه های ذیربط، به پیوست صورتجلسه مورخ 10 / 4 / 1389 کارگروه کشوری موضوع جزء الف بند یک دستورالعمل مذکور جهت اجراء ابلاغ می گردد مقتضی است ترتیبی اتخاذ گردد با توجه به فرصت اندک باقی مانده ادارات امور مالیاتی به شرح زیر اقدام نماید:

1_ در اجرای بند 3 دستورالعمل اجرائی مذکور در صورت عدم تشکیل کارگروه استانی، به فوریت نسبت به تشکیل کارگروه مذکور اقدام و سهم مالیات صاحبان مشاغل قانون نظام صنفی مربوط هر شهر را با توجه به مالیات اعلام شده به کارگروه استانی تعیین و به کارگروه شهری اعلام نمایند.

2_ در صورتی که کارگروه شهری تاکنون سهم مالیات هر یک از اتحادیه های صنفی را با توجه به میزان مالیات اعلامی از سوی کارگروه استانی تعیین و به اتحادیه اعلام ننموده است، نسبت به تشکیل جلسه مذکور در اجرای بند 4 دستورالعمل اجرائی فوق الاشاره اقدام و مراتب را به اتحادیه صنفی مربوط اعلام نمائید.

3_ اتحادیه های صنفی که در چارچوب دستورالعمل اجرائی نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات صاحبان مشاغل مربوط به اتحادیه خود اقدام نموده اند مکلفند در اجرای قسمت اخیر بند دستورالعمل فهرست درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده را برای مشمولین بندهای الف و ب حداکثر تا تاریخ 31 / 4 / 1389 برای صاحبان مشاغل موضوع بند ج ماده 95 ق.م.م حداکثر تا تاریخ 31 / 5 / 1389 به اداره امور مالیاتی ذیربط در تهران به تفکیک ادارات کل به امور مالیاتی شهر تهران ارائه نمایند.

4_ ادارات امور مالیاتی پس از دریافت فهرست درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه های صنفی ذیربط و پس از تطبیق جمع مالیات تعیین شده (برای مشمولین بندهای الفب و ج و به شرح بند 4 صورتجلسه پیوست اقدام نمایند.

5_ در صورتی که جمع کل مالیات تعیین شده توسط اتحادیه صنفی به شرح فهرستهای تسلیمی برای مشمولین بندهای 3 ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم با مالیات اعلام شده توسط کارگروه شهری بیش از پانزده درصد اختلاف داشته باشد مراتب انتخاب درصد نمونه و یا عدم شمول توافق و تفاهم خوداظهاری حسب مورد با توجه به بند 4 صورتجلسه پیوست به اتحادیه ذیربط اعلام گردد.

6_ پس از دریافت و بررسی و تطبیق فهرست درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه صنفی مراتب طی فرم پیوست در محیط نرم افزاری EXCEL 2003 به صورت راست چین حداکثر تا تاریخ 31 / 6 / 89 به دفتر امور تشخیص مالیاتی ارسال گردد.

علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

فرم میزان مالیات تعیین شده عملکرد سال 1388 اداره کل امور مالیاتی…
مبالغ به: هزار ریال
ردیف
اداره امور مالیاتی
نام اتحادیه صنفی
تعداد اعضای اتحادیه
جمع مالیات تعیین شده توسط کارگروه شهری
جمع مالیات تعیین شده توسط اتحادیه
درصد اختلاف
توضیحات
بندهای الف و ب ماده 95
مشمولین بند ج ماده 95
جمع
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

صورتجلسه
پرداخت مالیات را یک تکلیف بدانیم
مقام معظم رهبری

پیرو ابلاغ دستورالعمل اجرائی موضوع بند 8 تصویب نامه شماره 150866 /ت 38842 ک مورخ 17 / 11 / 1386 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی در ارتباط با تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی توسط اتحادیه های ذیربط و پیرو درخواست شورای اصناف کشور به منظور برگزاری جلسه کمیته کشوری در جهت رفع مسائل و مشکلات مطرح شده،جلسه کارگروه کشوری موضوع جزء الف یک دستورالعمل مذکور در ساعت 10 صبح روز پنج شنبه مورخ 10 / 4 / 1389 با حضور اعضاء در محل سازمان امور مالیاتی کشور تشکیل و تصمیمات زیر اتخاذ گردید.

1_ اتحادیه های صنفی مکلفند با توجه به میزان فعالیت و درآمد واقعی هر یک زا صاحبان مشاغل مربوط به اتحادیه خود،درآمد مشمول مالیات و مالیات واحدهای صنفی مربوط را برای صاحبان مشاغل موضوع بندهای 2 ماده 95 تا تاریخ 31 / 4 / 1389 و برای مشاغل بند ج ماده 95 تا تاریخ 31 / 5 / 89 تعیین و مراتب را ضمن تسلیم فهرست مربوطه تا تاریخ مذکور به اداره امور مالیاتی ذیربط ارسال نمایند.
تبصره: در شهر تهران بزرگ فهرست درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه های صنفی به تفکیک ادارات کل امور مالیاتی به رییس امور مالیاتی شهر تهران که خود عضو کارگروه شهر تهران است تحویل و توسط ایشان بررسی و به ادارات کل امور مالیاتی ذیربط تهران ارسال خواهد شد.

2_ صاحبان مشاغل موضوع بند ج ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم در صورت تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات آنان توسط اتحادیه ذیربط تا تاریخ 31 / 4 / 89 نسبت به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات طبق نظر اتحادیه اقدام نمایند در غیر اینصورت (عدم تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات تا تاریخ مذکور مؤدیان ذیربط اظهارنامه خود را با پرداخت 40 درصد مالیات سال قبل (در صورت عدم قطعیت مالیات سال قبل، 50 درصد آخرین مالیات قطعی شده) به طور علی الحساب به اداره امور مالیاتی ذیربط تسلیم نمایند.تا پس از تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات متعلقه توسط اتحادیه ذیربط در چارچوب دستورالعمل اجرائی نسبت به پرداخت مابقی مالیات اقدام گردد.

3_ در خصوص مؤدیان مشمول بندهای 2 ماده 95 ق.م.م اتحادیه های صنفی با رعایت دستورالعمل و در زمان تعیین شده نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات اعضای خود اقدام نماید.

4_ نمونه انتخابی برای رسیدگی در اجرای بند 10 دستورالعمل اجرائی برای کلیه مشمولین بندهای 3 ماده 95 ق.م.م با توجه به درصد اختلاف مالیات تعیین شده توسط اتحادیه ذیربط با مالیات تعیین و ابلاغ شده توسط کارگروه شهری به شرح زیر تعیین خواهد شد. مشروط بر اینکه در دو سال گذشته به عنوان نمونه برای رسیدگی انتخاب نشده باشد.

ردیف
درصد اختلاف
درصد نمونه انتخابی برای رسیدگی
1
تا 15% اختلاف
بدون انتخاب نمونه
2
بیش از 15% و تا 20% اختلاف
5% انتخاب نمونه
3
بیش از 20% و تا 25% اختلاف
10% انتخاب نمونه
4
بیش از 25% اختلاف
مشمول توافق و تفاهم خوداظهاری نمی باشند.

5_ سایر مفاد دستورالعمل اجرائی تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل امور صنفی موضوع بند 8 تصویب نامه شماره 150866 /ت 38842 ک مورخ 17 / 11 / 1386 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی (ابلاغی شماره 4778 / 200 مورخ 25 / 2 / 1389 سازمان امور مالیاتی کشور به قوت خود باقی است.

6_ طرفین تفاهم نامه نسبت به اطلاع رسانی و توجیه همکاران و زیر مجموعه خود در چارچوب این تفاهم نامه اقدام کنند.

علی عسکری
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

محمد علی ضیغمی
معاون توسعه بازرگانی داخلی و وزارت بازرگانی

شماره: 4778 / 200
تاریخ: 25 / 02 / 1389
پیوست:

دستورالعمل

با توکل به خداوند قادر متعال و در اجرای مقررات تبصره 5 ماده 100 و ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم و بند 8 تصویب نامه شماره 150866 /ت 38842 ک مورخ 17 / 11 / 86 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی به پیوست دستورالعمل اجرایی تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی که در اجرای بند 8 تصویب نامه فوق الاشاره به امضای نمایندگان وزارت بازرگانی، شورای اصناف کشور، مجامع امور صنفی تولیدی و خدمات فنی و توزیعی و خدماتی تهران و این سازمان رسیده است برای اجرا ابلاغ می گردد. مقتضی است ترتیبی اتخاذ گردد به منظور حسن اجرای دستورالعمل مذکور اقدامات لازم به شرح زیر انجام گیرد.

1_ در اجرای بند یک ضمن ارسال یک نسخه از تصویر دستورالعمل مربوط برای هر یک از اعضای کارگروه های شهری و استانی،نسبت به تشکیل کارگروه های مذکور حسب مورد اقدام گردد.

2_ در اجرای بند 2،با توجه به میزان مالیات سهم مشاغل از بودجه سال 1389 که به آن اداره کل ابلاغ گردیده است سهم کل مالیات واحدهای صنفی مشمول قانون نظام صنفی را تعیین و به منظور تعیین سهم مالیات هر یک از شهرها در مهلت مقرر به کارگروه استانی اعلام نمائید.

3_ ترتیبی اتخاذ گردد تا ادارات امور مالیاتی در استانها به تفکیک هر شهر و در تهران به تفکیک هر اداره کل سوابق مالیاتی (مالیات قطعی شده و در صورت عدم قطعیت مالیات تشخیصی) دو سال اخیر (86 و 87) هر یک از واحدهای صنفی مربوط به هر اتحادیه را با توجه به لیست واحدهای صنفی دریافتی از اتحادیه مربوط و همچنین سوابق مالیاتی و مشخصات واحدهای صنفی خارج از لیست اتحادیه (غیر عضو) را در اجرای بند 7 و تبصره آن به هر یک از اتحادیه های ذیربط اعلام نمایند.

لازم به توضیح است ادارات امور مالیاتی بر اساس بخشنامه شماره 1359 / 200 مورخ 25 / 1 / 89 مکلف به تهیه موارد مذکور بوده اند لذا لازم است اطلاعات تهیه شده بر اساس بخشنامه مذکور در اجرای بند 3 فوق مدنظر قرار گیرد.

علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

با توکل به خداوند قادر متعال و در اجرای بند 8 تصویب نامه شماره 150866 /ت 38842 ک مورخ 17 / 11 / 86 کمیسیون اصل 138 قانون اساسی و بنا به اختیار حاصل از تبصره (5) ماده 100 و ماده 158 ق.م.م و به منظور برقراری تعامل و جلب مشارکت و همکاری اتحادیه ها در جهت اجرای مطلوبتر عدالت مالیاتی و استفاده بهینه از منابع و با در نظر گرفتن اوضاع و احوال اقتصادی و موقعیت اقلیمی برای تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل امور صنفی موضوع ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم جلساتی با حضور نمایندگان وزارت بازرگانی، شورای اصناف کشور،مجامع امور صنفی تهران و سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص نحوه تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1388 صاحبان مشاغل مذکور با هماهنگی اتحادیه ها برگزار و مقرر گردید:

1_ به منظور برنامه ریزی و هماهنگی و نظارت بر نحوه تخصیص سهم بودجه ای سال 1389 مالیات مشاغل مشمول قانون نظام صنفی تابع شورای اصناف کشور، کارگروه هایی در سه سطح کشوری،استانی و شهری با ترکیب اعضای زیر تشکیل می گردد:
الف:کارگروه کشوری

1_ رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

2_ معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی

3_ معاون عملیاتی سازمان امور مالیاتی کشور

4_ رییس شورای اصناف کشور

5_ رییس مرکز امور اصناف وزارت بازرگانی

6_ رییس مجمع امور صنفی تولیدی و خدمات فنی تهران

7_ رییس مجمع امور صنفی توزیعی و خدماتی تهران
دبیرخانه کارگروه دفتر امور تشخیص مالیاتی می باشد

ب:کارگروه استانی:

1_ مدیر کل امور مالیاتی استان

2_ رییس سازمان بازرگانی استان

3_ رییس مجمع امور صنفی مرکز استان

ج:کارگروه شهری:

1_ رییس اداره امور مالیاتی شهر

2_ رییس اداره بازرگانی شهر

3_ رییس مجمع امور صنفی شهر

2_ ادارت کل امور مالیاتی با در نظر گرفتن سابقه مالیاتی صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی،سهم مالیات مشاغل مذکور را با توجه به میزان مالیات تعیین و ابلاغ شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور برای منبع مشاغل در بودجه سال 1389 تعیین و حداکثر تا تاریخ 30 / 2 / 1389 به کارگروه استانی اعلام می نماید.

3_ کارگروه استانی با توجه به میزان فعالیت اقتصادی مشاغل هر شهر و همچنین میزان مالیات اعلام شده از طریق اداره کل امور مالیاتی آن استان، تا 6 / 3 / 1389 سهم مالیات هر شهر را تعیین و به کارگروه شهری اعلام می دارد.

4_ کارگروه شهری با توجه به میزان فعالیت اقتصادی مشاغل و تعداد مؤدیان مربوط به اعضا اتحادیه و همچنین میزان مالیات اعلامی توسط کارگروه استانی، تا 21 / 3 / 1389 سهم مالیات هر اتحادیه را تعیین و به اتحادیه ذیربط اعلام می دارد.

تکالیف اتحادیه های صنفی

5_ اتحادیه های صنفی لیست واحدهای صنفی خود را شامل: نام و نام خانوادگی،شماره شناسنامه،کدملی،شماره پروانه کسب، نوع فعالیت، خرده فروشی، عمده فروشی (حسب رسته شغلی در پروانه کسب)،تعداد شرکاء و نشانی و کد پستی هر یک به تفکیک هر واحد شغلی و شرکاء مربوطه (در صورت وجود) به شرح جدول پیوست در قالب فایل الکترونیکی تحت نرم افزار اکسل (راست چین) و یا به صورت دستی تهیه و حداکثر تا تاریخ 25 / 3 / 1389 به ادارات امور مالیاتی ذیربط و مجامع امور صنفی ارائه نمایند.

تبصره: در صورتی که با توجه به تفاهم سال قبل اتحادیه نسبت به ارائه لیست اعضای خود اقدام نموده باشد چنانچه تاکنون تغییری در لیست آنها بوجود نیامده باشد،اتحادیه می تواند لیست سال قبل را مطابق این بند تکمیل و به اداره امور مالیاتی ارائه نمایند.

6_ اتحادیه های صنفی درآمد مشمول مالیات و مالیات هر یک از صاحبان مشاغل مربوط به اتحادیه خود (اعم از عضو و غیر عضو – بر اساس لیست ارائه شده از طرف ادارات امور مالیاتی و همچنین شناسایی شده در اتحادیه ها) را با توجه به میزان مالیات اعلامی توسط کارگروه شهری و درآمد واقعی حاصل از فعالیت شغلی به گونه ای تعیین نمایند که جمع مالیاتهای در نظر گرفته شده برای واحدهای صنفی مربوط، به میزان مالیات اعلام شده توسط کارگروه شهری باشد و فهرست تکمیل شده که حاوی درآمد مشمول مالیات و مالیات صاحبان مشاغل مربوطه باشد را به شرح فرم پیوست در قالب فایل الکترونیکی تحت نرم افزار اکسل (راست چین) و یا به صورت دستی تهیه و برای مشاغل موضوع بندهای 2 ماده 95 ق.م.م. حداکثر تا تاریخ 31 / 4 / 1389 و برای صاحبان مشاغل موضوع بند ج ماده 95 ق.م.م. حداکثر تا تاریخ 31 / 5 / 1389 به اداره امور مالیاتی ذیربط تسلیم و مراتب را قبلاً به نحوه مقتضی به مؤدیان مورد نظر اعلام نمایند تا مؤدیان مذکور بر اساس آن اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره امور مالیاتی تسلیم نمایند.

تکالیف ادارات امور مالیاتی

7_ ادارات امور مالیاتی پس از دریافت لیست مشخصات واحدهای صنفی مربوط به هر اتحادیه در اجرای بند 5 این دستورالعمل،سوابق مالیاتی (مالیات قطعی شده و در صورت عدم قطعیت مالیات تشخیصی) دو سال اخیر (86 و 87) آنها را حداکثر ظرف مدت پانزده روز به اتحادیه ذیربط ارائه خواهند نمود.
تبصره: ادارات امور مالیاتی مکلفند فهرست واحدهای صنفی که در فهرست مشخصات اتحادیه مزبور نبوده (واحدهای غیر عضو) اما با توجه به فعالیت و رسته و رشته شغلی جزء اتحادیه مزبور محسوب می گردد را نیز با درج سوابق مالیاتی دو سال اخیر و مشخصات آنها به اتحادیه مربوط ارائه نمایند.

سایر مقررات

8_ درآمد مشمول مالیات قبل از کسر معافیت تعیین شده توسط اتحادیه صنفی برای صاحبان مشاغل امور صنفی موضوع بند (ج) ماده 95قانون مالیاتهای مستقیم در اجرای تبصره 5 ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم قطعی می باشد. همچنین صاحبان مشاغل موضوع بندهای 2 ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم به استثنای مؤدیان مذکور در بند 15 این دستورالعمل در صورت تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1388 حداقل به میزان درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه های امور صنفی مشمول مقررات ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم خواهند بود.در غیر این صورت توسط ادرات امور مالیاتی برابر مقررات رسیدگی خواهد شد.

1_ 8- عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر توسط هر یک از مؤدیان موجب محرومیت از معافیت مالیاتی موضوع ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.

9_ اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل موضوع بندهای 2 ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم که درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی آن حداقل به میزان درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه صنفی ارائه شده و به عنوان نمونه جهت رسیدگی انتخاب نشوند قطعی تلقی می گردند.

10_ در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم نمونه انتخابی برای رسیدگی به مشمولین بندهای 2 ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم و از بین اظهارنامه های تسلیمی مشمول این دستورالعمل و به میزان 3 % توسط اداره امور مالیاتی ذیربط تعیین می گردد (مشروط به اینکه در سه سال اخیر به عنوان نمونه جهت رسیدگی انتخاب نشده باشد)

11_ در صورت عدم تسلیم فهرست صاحبان مشاغل اتحادیه مربوط حاوی درآمد مشمول مالیات و مالیات تعیین شده توسط اتحادیه های صنفی تا تاریخ تعیین شده به شرح بند 6 این دستورالعمل به اداره امور مالیاتی و یا عدم تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات کلیه مؤدیان مورد نظر، مؤدیان مذکور مشمول این دستورالعمل نخواهند بود، در این صورت سازمان امور مالیاتی برابر مقررات تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد نمود.

12_ به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای وصول مالیات موضوع این دستورالعمل با رعایت مقررات ماده 167 قانون مالیاتهای مستقیم برای صاحبان مشاغل موضوع بند ج ماده 95 ق.م.م. چهل درصد مالیات سال قبل به عنوان علی الحساب و برای صاحبان مشاغل بندهای 2 ماده 95 ق.م.م. چهل درصد مالیات تعیین شده توسط اتحادیه به صورت نقد در زمان تسلیم اظهارنامه و مابقی حداکثر در 5 قسط مساوی ماهانه از پایان آذرماه 1389 تقسیط گردد.

13_ عدم پرداخت اقساط در سر رسید مقرر مانع از صدور برگ قطعی برای مؤدیان مشمول این دستورالعمل نمی باشد، در صورت عدم پرداخت اقساط در سر رسید (تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی) مشمول جریمه مقرر در ماده 190 قانون مالیاتهای مستقیم می گردند.

14_ هر گاه بر اساس اسناد و مدارک بدست آمده مشخص گردد،درآمد مشمول مالیات مشخصه هر یک از مؤدیان موضوع این دستورالعمل بیش از درآمد مشمول مالیات ابرازی یا تعیین شده توسط اتحادیه باشد مالیات مابه التفاوت وفق مقررات مطالبه خواهد شد.

15_ مؤدیان ردیفهای 1 الی 7 و 12 موضوع بند الف ماده 96 قانون مالیاتهای مستقیم مشمول این دستورالعمل نبوده و پرونده آنها کلاً توسط اداره امور مالیاتی مورد رسیدگی قرار می گیرد.

16_ مؤدیانیکه اظهارنامه آنها در اجرای بند 14 این دستورالعمل به عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می گیرد در صورتیکه درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی (قبل از کسر معافیت) با رقم ابرازی آنان،بیش از 15 درصد اختلاف داشته باشد،مشمول حکم ماده 194 ق.م.م خواهند بود.

17_ پرداخت های انجام شده در سال 1388 هر یک از مؤدیان، در اجرای مقررات مواد 165 , 137 و 172 قانون مالیاتهای مستقیم با رعایت مقررات از درآمد مشمول مالیات آنها قابل کسر می باشد.

18_ مجامع امور صنفی تمام تلاش و مساعی خود را به منظور جلب مشارکت اعضای خود جهت تسلیم اظهارنامه مالیاتی بکار گیرند همچنین سازمان امور مالیاتی کشور اطلاع رسانی لازم را به عمل خواهد آورد.

19_ کارگروه استانی بر عملکرد کارگروههای شهری و کارگروه کشوری بر عملکرد کلیه کارگروهها نظارت داشته و در مورد اختلاف نظر حسب مورد اتخاذ تصمیم می نمایند.

20_ این دستورالعمل در پنج نسخه که هر کدام حکم واحد دارد در تاریخ 22 / 2 / 1389 تنظیم گردیده است.

محل امضاء

علی عسکری
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

محمد علی ضیغمی
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی

قاسم نوده فراهانی
رییس شورای اصناف کشور

قاسم نوده فراهانی
رییس مجمع امور صنفی توزیعی و خدماتی تهران

محمد پورمزرعه
رییس مجمع امور صنفی تولیدی و خدمات فنی تهران

محمود شکری
معاون عملیاتی سازمان امور مالیاتی کشور

شماره: 150866 /ت 38842 ک
تاریخ: 17 / 11 / 1386
پیوست:

وزارت بازرگانی- وزارت امور اقتصادی و دارایی- وزارت صنایع و معادن
وزارت کار و امور اجتماعی- وزارت رفاه و تأمین اجتماعی- وزارت کشور

وزیران عضو کارگروه حل مشکلات اصناف در جلسه مورخ 1 / 8 / 1386 به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب نامه شماره 60787 /ت 37687 ه مورخ 20 / 4 / 1386 تصویب نمودند:

1_ واحدهای صنفی تولیدی مشمول قانون نظام صنفی در صورتی که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن نباشند،از ابتدای سال 1386 با توجه به آیین نامه اجرایی قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و چگونگی برقراری و وصول عوارض و سایر وجوه از تولیدکنندگان کالا،ارائه دهندگان خدمات و کالاهای وارداتی،موضوع تصویب نامه شماره 67452 /ت 28328 ه مورخ 28 / 12 / 1381 ،مشمول مالیات و عوارض بند (ه) ماده 3 قانون موسوم به تجمیع عوارض نخواهد بود.

2_ پرونده مالیاتی (کالا و خدمات) مورد اختلاف در جریان رسیدگی و مطالبه سالهای قبل از سال 1386 واحدهای تولیدی صنفی مشمول قانون نظام صنفی، با هماهنگی سازمان امور مالیاتی کشور و مجامع امور صنفی در مراجع قانون ی مربوط حل و فصل گردد.رفع هر گونه اختلاف بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض شهرداری ها از طریق کمیسیون موضوع ماده 77 قانون شهرداری صورت خواهد گرفت.

3_ نمونه مربوط به فهرست حقوق کارکنان واحدهای صنفی موضوع ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم از سوی سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری مجامع امور صنفی بازنگری و نمونه ساده و شفاف برای واحدهای صنفی طراحی شود.

4_ واحدهای صنفی فهرست کامل حقوق و مزایای تخصیصی یا پرداختی را در اجرای مقررات ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم با رعایت مقررات مربوط در اولین دوره هر سال به اداره مالیاتی تسلیم و در ماههای بعد در صورت تغییر فهرست تغییرات را ارائه نمایند.

5_ فهرست ارائه شده به اداره امور مالیاتی مبنای محاسبه مالیات حقوق و مزایای کارکنان از سوی مأموران مالیاتی قرار می گیرد،مگر اینکه طبق اسناد و مدارک مثبته خلاف آن اثبات گردد.

6_ در صورت عدم ارائه فهرست حقوق در اجرای ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم،فهرست ارائه شده به سازمان تأمین اجتماعی با رعایت مقررات مبنای مطالعه مالیاتی از سوی مأموران مالیاتی قرار می گیرد،مگر اینکه طبق اسناد و مدارک مثبته خلاف آن اثبات گردد.

7_ سازمان تأمین اجتماعی در صورت درخواست سازمان امور مالیاتی کشور،هر گونه اطلاعات مربوط را در اختیار سازمان یاد شده قرار دهد.

8_ در خصوص مالیات شغلی (عملکرد) واحدهای صنفی،با توجه به اعلام آمادگی اتحادیه های صنفی مبنی بر تعیین مالیات اعضای تحت پوشش خود با رعایت مقررات قانون مالیاتهای مستقیم و موافقت سازمان امور مالیاتی کشور،سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری نمایندگان وزارت بازرگانی و شورای اصناف کشور و مجامع امور صنفی تهران دستورالعمل مربوط به نحوه واگذاری و تعیین مالیات صاحبان مشاغل را در چارچوب مقررات تهیه و به شورای اصناف کشور و اتحادیه ها و مجامع امور صنفی کشور اعلام نماید.شورای اصناف کشور،فهرست اتحادیه های صنفی کشور را در یک برنامه زمان بندی سه ساله،به منظور تعیین مالیات اعضای تحت پوشش خود تهیه و تا پایان دی ماه سال جاری به وزارت بازرگانی و سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نماید.بر اساس فهرست ارائه شده توسط شورای اصناف، یک سوم اتحادیه های موجود کشور از سال 1386 و یک سوم دیگر از سال 1387 و بقیه اتحادیه ها از سال 1388 مسئولیت تعیین مالیات واحدهای صنفی تحت پوشش خود را با رعایت قوانین و مقررات مربوط عهده دار خواهند بود.

تبصره: در رابطه با تعیین مالیات شغلی واحدهای فاقد پروانه کسب و واحدهایی که تحت پوشش اتحادیه های صنفی نمی باشند،سازمان امور مالیاتی کشور راساً اقدام خواهند نمود.

9_ نظر به عدم تخصیص تسهیلات اشتغال زایی زود بازده جهت توسعه واحدهای صنفی تولیدی و خدماتی موجود که کمتر از پنج نفر شاغل دارند و با عنایت به اهمیت موضوع اشتغال مولد و پایدار و توسعه و تقویت کالاهای صادراتی صنوف و تنظیم بازار و نگاه اصولی و منطقی در استفاده مطلوب از منابع و تسهیلات ارائه شده در قالب طرحهای کوچک زود بازده کار آفرین، اولویت معرفی واحدهای صنفی جهت استفاده از این تسهیلات، با توجه به زیر ساختها،توسعه صادرات و تقویت خوشه های صادراتی و همچنین طرحهای مربوط به تنظیم بازار داخلی نظیر انبارهای مکانیزه،ذخیره سازی،سیلوها، سورتیلگ و بسته بندی محصولات غذایی و کشاورزی انجام گیرد.

10_ به منظور تخصیص تسهیلات اشتغالزایی زوده بازده به واحدهای صنفی تولیدی و خدماتی که تعداد شاغلان آنها کمتر از پنج نفر باشد،شورای اصناف کشور پس از مطالعه و بررسی دقیق رسته های صنفی موجود در استانها، فهرست عناوین آن دسته از رسته های شغلی را که از نظر تعداد در استان اشباع نبوده و توسعه آن ضروری است، مشخص و به منظور اعلام به کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استانها به معاونت توسعه بازرگانی داخلی اعلام نماید.

این تصویب نامه در تاریخ 17 / 11 / 1386 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

پرویز داودی
معاون اول رییس جمهور

image_pdf

شماره:11756/200


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه پیوست قوانین توافق و تفاهم خوداظهاری مالیات عملکرد سال ۱۳۸۸ صاحبان مشاغل مشمول قانون نظام صنفی- صورتجلسه کارگروه کشوری