Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

آیین‌نامه نحوه انتخاب حسابرس برای شرکت‌های دولتی

وزیران عضو کمیسیون اقتصاد در جلسه مورخ 1386/11/8 بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره (1) ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به عنوان حسابدار رسمی-مصوبه 1372- و با رعایت تصویب نامه شماره 82/1640/ت 373هـ مورخ 1386/10/10 ، آیین‌نامه « نحوه انتخاب حسابرس برای شرکت‌های دولتی» را به شرح زیر تصویب نمودند:

ماده 1:
کلیه شرکت‌های دولتی موضوع ماده (4) قانون مدیریت خدمات کشوری- مصوب 1386- و سایر شرکت‌هایی که پنجاه درصد یا بیشتر سرمایه یا سهام آن‌ها منفرداً یا مشترکاً به وزارتخانه‌ها ، موسسات دولتی ، شرکت‌های دولتی ، بانک‌های دولتی ، موسسات اعتباری دولتی ، شرکت‌های بیمه دولتی ، سازمان تامین اجتماعی ، سازمان بازنشستگی کشوری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه اجرایی یاد شده تعلق داشته باشد و همچنین شرکت‌های دولتی که شمول قوانین و مقررات عمومی به آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است از جمله شرکت ملی نفت ایران ، شرکت‌های وابسته به وزارت نفت ، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت‌های تابع و وابسته هر یک از آن‌ها و همچنین شرکت‌هایی که به مفهوم ماده (4) قانون مدیریت خدمات کشوری – مصوب 1386- دولتی تلقی نمی‌شوند ، ولی اکثریت اعضای هیئت مدیره آن‌ها توسط دستگاه‌های اجرایی تعیین می‌شوند ، مشمول این آیین‌نامه هستند .
تبصره- شرکت‌ها و موسسات تابعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از شمول این آیین‌نامه مستشنی می‌باشند . نحوه حسابرسی از شرکت‌ها و موسسات یاد شده با توافق وزرای امور اقتصادی و دارایی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تعیین می‌گردد .

ماده 2:
حسابرس و بازرس قانونی شرکت‌های موضوع ماده (1) از بین سازمان حسابرسی و موسسات عضو جامعه حسابداران رسمی توسط کار گروه ماده (3) معرفی می‌گردد تا ارکان ذی‌صلاح دستگاه نسبت به وظیفه قانونی خود اقدام نماید .

ماده 3:
اعضای کارگروه عبارتند از رییس سازمان حسابرسی ، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ، معاون ذی‌ربط وزیر امور اقتصادی و دارایی و روسای هیئت عالی نظارت در سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی که توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌شوند .

ماده 4:
کارگروه یاد شده جهت انجام صحیح امر انتخاب ، نسبت به جمع‌آوری کلیه اطلاعات لازم در مورد عملکرد موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی از جمله تجربه و توانایی حرفه‌ای ، امکانات نیروی انسانی و تشکیلات ، دسترسی به فناوری ، حجم کار و ظرفیت و توان پذیرش کار ، نتایج کنترل کیفیت انجام شده توسط جامعه حسابداران رسمی و آرای انضباطی صادر شده با هدف شناسایی موسسات حسابرسی اصلح اقدام خواهد نمود .

ماده 5:
تشخیص شرکت‌های مشمول این آیین‌نامه به عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است .

ماده 6:
وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف شش ماه برای انجام وظایف موضوع این آیین‌نامه ، مبادرت به ایجاد و مدیریت بانک اطلاعات شرکت‌های مشمول این آیین‌نامه ، مشتمل بر اطلاعات ثبتی ، گزارش‌های مالی و مدیریتی و حسابرسی و بازرس قانونی خواهد نمود .

ماده 7:
کار گروه دارای دبیرخانه‌ای خواهد بود که در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر می‌گردد . اعتبار و امکانات لازم را وزارت امور اقتصادی و دارایی تامین خواهد نمود . آیین‌نامه داخلی کارگروه به تصویب امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید . این تصویب‌نامه در تاریخ 1387/1/14 به تایید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است .
پرویز داودی- معاون اول رییس جمهور
image_pdf

شماره:3300/ت39037ک


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه پیوست قوانین آیین‌نامه نحوه انتخاب حسابرس برای شرکت‌های دولتی