Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

کد رهگیری املاک و مستغلات

بخشنامه

پیرو بخشنامه شماره 116438 مورخ 12 / 11 / 87 در خصوص اجرای بند 6 تصویب نامه شماره 190328 / ت 41632 ک مورخ 21 / 10 / 87 کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با توجه به برخی مشکلات اجرایی در ارایه کد رهگیری معاملات املاک و مستغلات توسط اشخاص و با عنایت به تکالیف دفاتر اسناد رسمی مندرج در بند 4 تصویب نامه یاد شده مقرر می دارد؛ مادامی که دفاتر اسناد رسمی ذیربط کد رهگیری مربوط را در استعلام های موضوع ماده 187 قانون درج نمی نمایند، در مواردیکه انتقال املاک و مستغلات بر اساس احکام قطعی دادگاه ها، واگذاری از طریق انتقال قهری (ارث)،ستاد اجرایی فرمان امام (ره)،و یا انتقال از طریق تعاونی های مسکن به اعضاء مربوطه صورت می پذیرد، نقل و انتقالات مربوط به شهرداری ها، اجرائیات ثبت و نهادهای عمومی غیر دولتی و همچنین سایر مواردی که با تشخیص رئیس امور مالیاتی ذیربط معاملات آنها بدون مراجعه به دفاتر مشاوران املاک صورت می پذیرد، در صورت عدم ارایه کد رهگیری، صدور گواهی موضوع ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم توسط ادارات امور مالیاتی بلا مانع است.
مدیران کل امور مالیاتی مسئول حسن اجرای این بخشنامه می باشند.

علی اکبر عرب مازار
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

شماره: 116438
تاریخ: 12 / 11 / 1387
پیوست: دارد

بخشنامه

به پیوست تصویب نامه شماره 190328 /ت 41632 ک مورخ 21 / 10 / 1387 کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر بندهای 5 و 6 آن به شرح زیر جهت اجرا ابلاغ می گردد.

5_ وزارتخانه های کشور، نیرو نفت، امور اقتصادی ودارائی و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلفند از ارائه هر گونه خدمات در خصوص آب برق، گاز تلفن، مفاصا حساب مالیاتی و نظایر آن به مالکان، مستأجران یا وکلایی که تاریخ قرارداد آنها پس از پایان دی ماه 1387 بوده و فاقد کد رهگیری باشد خودداری نمایند.

تبصره 1: وزارت بازرگانی موظف است امکان استعلام کدهای رهگیری به صورت الکترونیکی وبرخط، توسط دستگاههای یاد شده را فراهم نماید.

6_ کلیه ادارات امور مالیاتی موظفند در فرآیند استعلام دفاتر اسناد رسمی برای نقل وانتقال رسمی ملک کد رهگیری ثبت معامله مذکور در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور را مطالبه نمایند.
لذا با توجه به مقررات یاد شده مقتضی است ادارات کل امور مالیاتی هنگام صدور گواهی موضوع ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم کد رهگیری را در گواهی های یادشده دستی یا مکانیزه به شرح فرم پیوست درج واز صدور گواهی های مذکور بدون درج کد رهگیری خودداری نمایند.
مدیران کل امور مالیاتی مسئول حسن اجرای این بخشنامه می باشند.

علی اکبر عرب مازار
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

شماره: 190328 /ت 41632 ک
تاریخ: 21 / 10 / 1387
پیوست:

وزارت بازرگانی- وزارت مسکن وشهرسازی- وزارت امور اقتصادی ودارایی
وزارت نفت- وزارت نیرو- وزارت کشور
وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات- وزارت دادگستری

وزیران عضو کارگروه موضوع بند الف تصویب نامه شماره 29238 /ت 40001 ه مورخ 19 / 3 / 87 به استناد اصل یکصدو سی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وبا رعایت تصویب نامه یاد شده تصویب نمودند:

1_ با هدف ساماندهی بازار زمین و مسکن و جمع آوری و یکپارچه سازی اطلاعات مربوط به تمامی املاک و مستغلات و صدور شناسنامه هوشمند،”سامانه اطلاعات املاک ومستغلات”تشکیل می شود.

2_ کارگروهی متشکل از وزارتخانه های مسکن و شهرسازی، بازرگانی، دادگستری، کشور وامور اقتصادی ودارایی زیر نظر کارگروه مسکن حداکثر تا پایان بهمن ماه سال 1387،اقدامات لازم را برای راه اندازی و تشکیل سامانه یاد شده در بند (1) ونیز تعیین ضوابط صدور شناسنامه هوشمند برای تمام املاک ومستغلات کشور انجام خواهد داد. دبیرخانه کارگروه در وزارت دادگستری تشکیل می شود.

تبصره 1: وزارت مسکن وشهرسازی موظف است، هزینه های اجرای سامانه مذکور را از محل اعتبارات یارانه ای موضوع ماده 18 قانون ساماندهی وحمایت از تولید وعرضه مسکن – مصوب 1387- تأمین نماید.

تبصره 2: سازمان ثبت املاک واسناد کشور، شهرداریهای سراسر کشور، شرکت پست، سازمان ثبت احوال کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همه نهادها و سازمانهایی که به نوعی در ارتباط با اراضی و املاک فعالیت دارند، موظف به همکاری برای راه اندازی و فعالیت مؤثر سامانه مذکور می باشد.

تبصره 3: در شهرها و مناطقی که صدور شناسنامه هوشمند املاک و مستغلات آنها به اتمام برسد، ارایه هرگونه خدمات منوط به ارایه شناسنامه هوشمند مورد نظر خواهد بود.

3_ وزارت بازرگانی مکلف است تا پایان دی ماه 1387،سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات که جزئی از سامانه املاک و مستغلات مذکور در بند (1) است را تشکیل و نسبت به اتصال تمامی دفاتر مشاورین املاک دارای پروانه کسب و دفاتر اسناد رسمی به بانک مذکور اقدام نماید به گونه ای که امکان اختصاص و پیگیری کد رهگیری معاملات املاک و مستغلات برای آنها فراهم شود.

4_ ثبت هر گونه معاملات راجع به عین یا منفعت املاک و مستغلات اعم از بیع، اجاره، وکالت، هبه، صلح وغیره بدون کد رهگیری در دفاتر اسناد رسمی ممنوع بوده و دفاتر مذکور موظفند در زمان ثبت معاملات ضمن احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی که به وسیله سازمان ثبت احوال کشور (کد ملی) و سازمان ثبت اسناد واملاک کشور (کد اشخاص حقوقی) در اختیار قرار می گیرد، کد رهگیری (شناسه) معاملات یاد شده را نیز ثبت نمایند.

تبصره 1: کلیه دفاتر مشاورین املاک موظفند از تاریخ اتصال به سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات تمامی معاملات را در سامانه مذکور ثبت نموده و کد رهگیری به آنها تخصیص دهند.

تبصره 2: دفاتر اسناد رسمی موظفند در صورتیکه معاملات فوق در دفاتر مشاوران املاک کد رهگیری دریافت نکرده اند، هنگام ثبت معامله، آن را در سامانه مذکور وارد نموده و به آن کد رهگیری تخصیص دهند.

5_ وزارتخانه های کشور، نیرو، نفت، امور اقتصادی ودارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلفند از ارایه هر گونه خدمات در خصوص آب، برق، گاز، تلفن، مفاصا حساب مالیاتی و نظایر آن به مالکان، مستأجران یا وکلایی که تاریخ قرارداد آنها پس از پایان دی ماه 1387 بوده و فاقد کد رهگیری باشد، خودداری نمایند.

تبصره 1: وزارت بازرگانی موظف است امکان استعلام کدهای رهگیری به صورت الکترونیکی و برخط، توسط دستگاه های یاد شده را فراهم نماید.

6_ کلیه ادارات امور مالیاتی موظفند در فرآیند استعلام دفاتر اسناد رسمی برای نقل وانتقال رسمی ملک، کد رهگیری ثبت معامله مذکور در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور را مطالبه نمایند.

7_ وزارتخانه های بازرگانی ودادگستری مکلفند بر حسن اجرای این تصویب نامه نظارت و نسبت به گزارش عملکرد ماهانه به کار گروه مسکن اقدام نمایند.
این تصویب نامه در تاریخ 21 / 10 / 1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

پرویز داودی
معاون اول رییس جمهور

دفتر اسناد رسمی شماره…………………. شهرستان…………………….بازگشت به نامه شماره……………مورخ …………………. بدینوسیله تمدید گواهی شماره……………………..مورخ…………………………تا تاریخ………………………از نظر این اداره / گروه مالیاتی بلامانع می باشد.
بدینوسیله تنظیم سند به نام متعاملین……………………………… از نظر این اداره/ گروه مالیاتی بلامانع می باشد.
کارشناس ارشد مالیاتی                                                          رئیس گروه مالیاتی
نام ونام خانوادگی                                                                    نام و نام خانوادگی
مهر و امضاء                                                                                 مهر و امضاء
مشخصات سایر معاملین
ردیف
شخص حقیقی/حقوقی
نام
پدر
تاریخ
تولد/ ثبت
شماره شناسنامه/ ثبت
شماره ملی
محل 
صدور/ ثبت
دانگ/ سهم
نشانی، تلفن و شماره پستی معاملین: ……………………………………………………………………………
مشخصات سایر متعاملین
 
ردیف
شخص حقیقی/حقوقی
نام
پدر
تاریخ
تولد/ ثبت
شماره شناسنامه/ ثبت
شماره ملی
محل 
صدور/ ثبت
دانگ/ سهم
تذکرات:
 
1- در مورد معاملات محاباتی و بلعوض املاک ارزش معاملاتی صرفاً جهت وصول حقوق ثبتی اعلام           می گردد.
2- این گواهی بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده از طرف مودی صادر گردیده و در صورت وجود مدارکی حاکی از تعلق مالیات بیشتر به مورد معامله مابه التفاوت مطالبه خواهد شد.
3- این گواهی به صورت غیر مخدوش و بدون خط خوردگی معتبر است.
4- این گواهی از جمله اسناد رسمی دولتی محسوب و هر گونه دخل و تصرف و سوء استفاده از آن مشمول مقررات راجع به قانون مجازات اسلامی خواهد بود.
گواهی موضوع ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم
 
اداره کل امور مالیاتی                اداره امور مالیاتی             گروه مالیاتی             واحد مالیاتی
نشانی:                                                 تلفن             شماره پستی            شماره پرونده
                                                                     نامه آن دفترخانه به شماره………..مورخ………
دفتر اسناد رسمی شماره……..شهرستان……….عطف به ـــــــــــــــــــــــ بدینوسیله گواهی می شود
                                                                         درخواست وارده به شماره…………مورخ……..
مشخصات معامل / متعامل
نام شخص حقیقی/حقوقی
نام
پدر
تاریخ
تولد/ ثبت
شماره شناسنامه/ ثبت
شماره ملی
محل 
صدور/ ثبت
دانگ/ سهم
معامل
متعامل
                   اسامی بقیه معاملین و متعاملین به شرح ظهر گواهی)         شماره شناسائی……….
محل سکونت / اقامتگاه قانونی( معامل)……………………………………………………………………….
تلفن …………………… شماره پستی:…………………………………
مشخصات مورد معامله
 
………. دانگ / سهم از …………….. دانگ / سهم………….. با کاربری…………قطعه……………….
از صورتمجلس تفکیکی شماره………………………بانضمام………. انباری شماره………..و…………
پارکینگ شماره………… به پلاک ثبتی( به حروف)………..فرعی از (به حروف)………………..اصلی واقع در بخش ( به حروف)…………… شهرستان………………….. به نشانی………………………….
…………………………………………………………..تلفن……………….. شماره پستی………………
به مآخذ ارزش معاملاتی(به حروف)………………………………………………………………………ریال
کلیه مالیاتهای پیش بینی شده در ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 3/12/1366 و اصلاحیه های بعدی آن مربوط به مورد معامله به موجب گزارش شماره ………………………. مورخ………………. و قبوض بانکی به شرح زیر پرداخت شده است.
صورت وضعیت مالیاتهای پرداختی
 
عنوان
شماره
قبض
تاریخ
قبض
سپرده/ تضمین
موضوع تبصره یک ماده 187
معافیت از پرداخت
مالیات
نقل وانتقال املاک
 
 
 
 
حق واگذاری(سر قفلی)
 
 
 
 
سایربدهیهای مالیاتی
مربوط به مورد معامله
 
 
 
 
 
لذا تنظیم سند به صورت…………………………….از نظر این اداره / گروه مالیاتی بلا مانع است.
کارشناس ارشد مالیاتی                                                    رئیس گروه مالیاتی
نام و نام خانوادگی                                                              نام و نام خانوادگی
مهر و امضاء                                                                             مهر و امضاء
image_pdf

شماره:11839


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه پیوست قوانین کد رهگیری املاک و مستغلات