1

صورتجلسه تفاهم خوداظهاری بین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران وسازمان امور مالیاتی کشور در اجرای ماده ۱۵۸ قانون مالیاتهای مستقیم برای عملکرد سال ۱۳۸۷

دستورالعمل

احتراماً، به پیوست صورتجلسه ی تفاهم خوداظهاری بین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای مقررات ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم برای تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1387 ارسال می گردد.

محمود شکری
معاون عملیاتی

صورتجلسه تفاهم خوداظهاری بین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم برای عملکرد سال 1387 مشمولین بند (ب) موضوع ماده 95 ق.م.م

با توکل به خداوند قادر و در اجرای ماده 158 ق.م.م و به منظور برقراری تعامل و جلب مشارکت و همکاری تشکل های حرفه ای در گسترش عدالت مالیاتی و استفاده بهینه از منابع برای تعیین مالیات عملکرد سال 1387 صاحبان محترم مشاغل موضوع بندهای 2 ماده 95 ق.م.م جلسه ایی در تاریخ 7 / 4 / 1388 با حضور نمایندگان محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و سازمان امور مالیاتی تشکیل، که بعد از شور و تبادل نظر در مورد نحوه فعالیت اعضاء سازمان یاد شده (مشمولین بند ب ماده 95 ق.م.م.) در خصوص میزان مالیات عملکرد سال 1387 آنان تفاهم زیر حاصل گردید:

1_ شرط استفاده اعضاء از این تفاهم نامه تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1387 منضم به فهرست اطلاعات مربوط به فعالیتهای مهندسی ساختمان هر یک از اعضاء در موعد مقرر قانون ی است. اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1387 اعضائی که شرایط این تفاهم نامه را داشته باشد مشمول طرح تفاهم خوداظهاری خواهد بود.

2_ نحوه محاسبه مالیات اعضاء طبق ضرایب جدول زیر می باشد:

 

نوع فعاليت
نظارت ساختمان
طراحي ساختمان
محاسبات ساختمان
تأسيسات مکانيک
تأسيسات برق
طراحي مهندسان شهرساز
طراحي
نظارت
طراحي
نظارت
ضريب متراژ
100%
45%
45%
20%
20%
15%
15%
15%
 

3_ با در نظر گرفتن ضرایب فوق مالیات هر یک از اعضاء با توجه به میزان کارکرد طبق فهرست موضوع بند 1 (یک) به شرح زیر تعیین می گردد:

متراژ فعاليت
تا 2270 متر مربع
از 2270 تا 2770 مترمربع نسبت به مازاد 2270 متر
از 2770 تا5000 متر مربع نسبت به مازاد 2770 متر
از 5000 تا 7000 متر مربع نسبت به مازاد 5000 متر
مازاد 7000 متر مزبع
ماليات هر متر مربع
معاف
950 ريال
1450 ريال
1800 ريال
2200 ريال

4_ چنانچه هر یک از اعضاء سازمان نظام مهندسی ساختمان دارای شغل دیگری بوده و از معافیت موضوع ماده 101 ق.م.م. در آن بخش استفاده نموده باشد،در این صورت مالیات موضوع این دستورالعمل بدون در نظر گرفتن معافیت مقرر، پس از محاسبه از درآمد مشمول مالیات متعلقه تعیین می گردد.

5_ به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای وصول مالیات مورد تفاهم، 40 % مالیات به صورت نقد با اظهارنامه و مابقی (با رعایت مقررات ماده 167 ق.م.م.) حداکثر در چهار قسط ماهانه پرداخت گردد.

6_ مالیات مکسوره در اجرای ماده 104 ق.م.م از مالیات محاسبه شده به شرح فوق کسر می گردد.

7_ در اجرای ماده 158 ق.م.م. نمونه انتخابی برای رسیدگی از بین اظهارنامه های تسلیمی در چهارچوب تفاهم خوداظهاری به میزان 10 % (ده درصد) آن با نظر مدیر کل امور مالیاتی تعیین می گردد. مشروط بر اینکه در دو سال گذشته به عنوان نمونه مورد رسیدگی قرار نگرفته باشد.

8_ اظهارنامه هائی که حائز شرایط مقرر در این تفاهم نامه بوده و به عنوان نمونه جهت رسیدگی انتخاب نشوند قطعی تلقی می گردند.

9_ اعضائی که اظهارنامه آنها در اجرای بند (7) این تفاهم نامه به عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می گیرد در صورتیکه درآمد مشمول مالیات قطعی (قبل از کسر معافیت) بدست آمده با درآمد مشمول مالیات ابرازی طبق اظهارنامه تسلیمی آنان بیش از 15 % اختلاف داشته باشد، مشمول حکم ماده 194 ق.م.م خواهند بود.

10_ این تفاهم نامه با در نظر گرفتن تعرفه حق الزحمه خدمات مهندسی رشته های معماری، عمران، مکانیک و برق مصوب سال 1385 تنظیم گردیده است. بنابراین چنانچه اسناد و مدارک مثبته ای بدست آید که هریک از اعضاء تعرفه مذکور را رعایت ننموده باشند (حق الزحمه ای بیش از مبلغ تعرفه دریافت نموده باشد) ،مالیات مابه التفاوت نسبت به تعرفه یادشده مطابق مقررات ق.م.م. قابل مطالبه و وصول خواهد بود.

11_ هر گاه اسناد و مدارک مثبته ای برای هر یک از اعضاء تحصیل گردد که طبق اسناد مذکور اختلاف متراژ بدست آمده بیش از 2 % (دو درصد) متراژ ابرازی مؤدی باشد، و یا این میزان اختلاف حاکی از درآمد یا فعالیتهای مرتبط دیگری باشد که مدارک آن توسط عضو ارائه نگردیده است، پرونده آن عضو با نظر و تأیید اداره کل مربوطه از تفاهم خوداظهاری خارج و وفق قانون مورد رسیدگی قرار می گیرد.

12_ عدم پرداخت اقساط در سررسید مقرر، مانع از صدور برگ قطعی برای اعضایی که در چارچوب تفاهم، اظهارنامه تسلیم نموده اند نخواهد بود. و در صورت عدم پرداخت اقساط تا پایان زمان مقرر در تفاهم، مشمول جریمه مقرر در ماده 190 ق.م.م. از تاریخ سر رسید بوده که غیر قابل بخشودگی خواهد بود.

13_ در صورتیکه مسئولیت نظارت ساختمان یا محاسبه، به موجب پروانه صادره به عهده دو یا چند نفر محول شود،در این صورت متراژ بین افراد فوق تسهیم می گردد.

14_ در صورتیکه پس از صدور پروانه ساختمان، پروانه دیگری جهت افزایش بنا صادر شود،در صورت ابراز متراژ پروانه اولیه در فرم پیوست اظهارنامه به شرح بند (1) به منظور اجتناب از محاسبه مضاعف مالیات، صرفاً افزایش بنا بابت پروانه ثانوی ملاک محاسبه مالیات قرار خواهد گرفت. همچنین هر گاه مهندسی پس از پرداخت مالیات بر اساس متراژ مندرج در برگه های طراحی و نظارت به استناد مدارک مثبته اثبات نماید که امر طراحی و نظارت را انجام نداده است، و این امر مورد تائید مرجع صدور برگه های طراحی و نظارت نیز واقع گردد، در آن صورت مالیات دریافت شده با رعایت مفاد ماده 242 ق.م.م مسترد خواهد شد.

15_ سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران مکلف است، تمام تلاش و مساعی خود را جهت جلب مشارکت اعضای خود به منظور رعایت مفاد این تفاهم نامه به عمل آورده، و همچنین آمادگی خود را جهت هر گونه همکاری در خصوص اجرای طرح جامع مالیاتی کشور در مورد اعضاء سازمان متبوع اعلام می نماید.

16_ این تفاهم نامه در سه نسخه که هر کدام حکم واحد دارد در تاریخ 7 / 4 / 1388 تنظیم گردیده است.

نمایندگان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران:

محسن بهرام غفاری
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

محمد علی پور شیرازی
دبیر شورای مالیاتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

احمد راهبی
عضو شورای مالیاتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

کامران انصاری مهابادی
عضو شورای مالیاتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
احمد آقاخانی مسعود
مشاور مالیاتی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور:

علی اکبر عرب مازار
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

محمود شکری
معاون عملیاتی