Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

رسیدگی به اعتراض مؤدی در مورد اوراق مطالبه و استرداد مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده

بخشنامه
نظر به سؤالات مطروحه ادارات کل امور مالیاتی در خصوص چگونگی اجرای ماده 29 قانون مالیات بر ارزش افزوده و مدت زمان لازم برای رفع اختلاف پرونده های مالیاتی موضوع ماده مذکور با ادارات امور مالیاتی و به منظور رویه واحد مقرر می دارد:

1_ در مواردی که اوراق مطالبه یا استرداد مالیات و عوارض به مؤدی ابلاغ می گردد،مادامی که مؤدیان مالیاتی ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض کتبی خود نسبت به اوراق مذکور را به اداره امور مالیاتی تسلیم نمایند،مسئول (رئیس امور مالیاتی) ذیربط مکلف است با انجام رسیدگی مجدد و عنداللزوم صدور قرار رسیدگی ظرف بیست روز از تاریخ دریافت اعتراض نسبت به رفع اختلاف با مؤدی اقدام نمایند.در هر صورت (رفع اختلاف یا عدم رفع اختلاف) مسئول مربوط موظف است،اظهارنظر خود را به طور مستدل در اوراق مربوطه منعکس نماید. چنانچه اوراق مزبور ابلاغ قانون ی شده و مؤدی مالیاتی به اداره امور مالیاتی مربوط اعتراض تسلیم ننموده باشد و همچنین در مواردی که با مؤدی رفع اختلاف نشده باشد،پرونده ظرف مهلت بیست روز از تاریخ دریافت اعتراض مؤدی یا تاریخ انقضاء مهلت اعتراض در موارد ابلاغ قانون ی حسب مورد به هیئت حل اختلاف مالیاتی احاله گردد.

2_ با توجه به قانون الحاق ماده 247 به قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 20 / 2 / 1388،پرونده های مالیاتی موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده با رعایت مفاد بخشنامه شماره 51067 مورخ 27 / 4 / 1388 قابلیت طرح در هیئت های حل اختلاف مالیاتی تجدید را خواهد داشت.

محمد قاسم پناهی
معاون مالیات بر ارزش افزوده

شماره: 51076
تاریخ: 27 / 04 / 1388
پیوست:

بخشنامه

پیرو بخشنامه شماره 50129 / 210 مورخ 10 / 4 / 88 در رابطه با ابلاغ قانون الحاق یک ماده به عنوان  ماده 247  به قانون مالیاتهای مستقیم و به منظور اتخاذ رویه واحد موارد زیر را متذکر می شود.

1_ آراء هیأتهای حل اختلاف مالیاتی مربوط به سال تعلق مالیات یا عملکرد سال 1381 و به بعد که قبل از اجرای قانون الحاق مذکور صادر شده اند، فارغ از اینکه تاریخ ابلاغ آنها قبل یا بعد از تاریخ اجرای قانون مزبور باشد، با توجه به تبصره (1) ماده 244 قانون مالیاتهای مستقیم قطعی و لازم الاجراء است و برابر مقررات ماده 251 قانون یاد شده از طرف مؤدیان مالیاتی یا اداره امور مالیاتی مربوط صرفاً قابل واخواهی در شورای عالی مالیاتی خواهند بود.

2_ آراء هیأتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی که از تاریخ اجرای قانون الحاقی مذکور و به بعد صادر می شوند، در صورتی که ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی به مؤدی، از طرف مأموران مالیاتی مربوط و یا مؤدیان مورد اعتراض کتبی قرار گیرد، پرونده قابل احاله و رسیدگی در هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر خواهد بود.

3_ با توجه به تبصره (1) قانون الحاقی مذکور چنانچه مؤدی مقدار مالیات مورد قبول را (مطابق فرم پیوست) پرداخت نماید و نسبت به مازاد بر آن اعتراض خود را در مهلت مقرر تسلیم کند، پرونده قابل احاله و رسیدگی در هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر خواهد بود. بدیهی است مالیات مورد قبول مؤدی نباید کمتر از مالیات متعلق به درآمد مشمول مالیات یا مأخذ محاسبه مالیات ابرازی و یا مندرج در اظهارنامه مالیاتی تسلیمی به واحد مالیاتی باشد.

4_ ادارت کل امور مالیاتی مکلفند به منظور اطلاع مؤدیان از مقررات نحوه اعتراض به آراء هیأتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی، در فرم رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی چاپ شده موجود عبارت بدوی و نیز متن ماده 247 الحاقی و تبصره (1) و (6) آن را به نحوه مقتضی درج و اضافه نمایند.
ضمناً مقررات مربوط به نحوه اجرای تبصره (5) ماده 247 الحاقی قانون مالیاتهای مستقیم طی دستورالعمل جداگانه متعاقباً ابلاغ خواهد شد.

علی اکبرعرب مازار
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

image_pdf

شماره:28005


۸ پرسش و پاسخ

  1. نوید

    با عرضا سلا م وخسته نباشید من به رای هیات حل اختلاف مالیاتی مربوط به ارزش افزوده برای سالهای ۹۱-۹۲-۹۳ اعتراض کردم و به نمونه ای از اعتراض خوب ومفید نیاز دارم از شما سروران خواهشمندم راهنماییم کنید

    • سمیرا معراج

      با سلام
      رای اعتراض با توجه به شرایط و رخدادهای آن شرکت و اینکه اختلاف بر سر درآمد است یا اعتبرات و غیره متفاوت است بنابراین در این خصوص باید از مشاوران ما به صورت حضوری در موسسه برای نوشتن لایحه استفاده کنید.
      با تشکر

  2. بهنام رمضانی

    سلام خدمت شمابنده نسبت به برگ تشخیص ارزش افزده سالهای ۹۲و۹۳و۹۴بدون رسیدگی دفاترعلی الراس شدم وضمن اعتراض ۱۵دیماه هییت داریم یه متن خوب برای لایحه دفاعیم میخوام ممنون

    • سمیرا معراج

      سلام
      متن لایحه یک من استاندارد نمی باشد که برای همه شرکتها مورد استفاده قرار گیرد باید با توجه به دلایل مطرح شده و با توجه به مدارک و مستندات موجود تهیه شود می توان آن را به موسسه واگذار نمود تا در قبال حق الزحمه این کار انجام شود.
      با تشکر

  3. ساجده

    باسلام.چنانچه مالیات بر ارزش افزوده به طور قطعی به شرکت ابلاغ گردد آیا باز قابل اعتراض است یا خیر؟

    • سمیرا معراج

      با سلام
      طبق مفاد ماده ۳۳ قانون ارزش افزوده، مفاد فصل سوم باب چهارم قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص مالیات ارزش افزوده جاری است.
      با تشکر

  4. علی اکبر سلطانی تهرانی

    سلام وخسته نباشید به مسولان امور دارایی ومالیات ارزش بر افزوده ودر امد بااحترام به عرض شما میرساند اینجانب اجاره محل را که یک مغاز استیجاری هست رانتوانستم بخاطر رکود پرداخت کنم بخداوندی خدا خرج عاعله را هم بزور تامین کردم بدون دلیل یارانه من قطع شده حالا چطوری مالیات بپردازم عاجزانه خواهشمندم به این مورد رسیدگی فرمایید باتشکر فراوان خدا خیرتان دهد انشااللاه

    • سمیرا معراج

      کاربر گرامی با سلام
      درخواست خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایید، این سایت زیر نظر موسسه حسابرسی آزمون پرداز ایران مشهود می باشد و جدا از سازمان امور مالیاتی است.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه پیوست قوانین رسیدگی به اعتراض مؤدی در مورد اوراق مطالبه و استرداد مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده