Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

ماده ۱۳۷

ماده 137 [ 1] هزینه‌های درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود و یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی به شرط این که اگر دریافت کننده موسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تایید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم ، معالجه درخارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد ، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه‌های عمر و زندگی[1] و بیمه‌های درمانی از درآمد مشمول مالیات مودی کسر خواهدشد . در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینه‌های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده دار است می‌باشد .
image_pdf
    [1] . به موجب بند 33 ماده واحده قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم، مصوب 1394/4/31، عبارت «انواع بیمه‌های عمر و زندگی» جایگزین عبارت «بیمه عمر» شده است.
مرتب سازی بر اساس :   تاریخ    تعداد مشاهده     تعداد کامنت

۵۲ پرسش و پاسخ

  1. مهدی علیپور

    ا سلام و احترام
    باسحضار می رسانم اینجانب کارمند یکی از دانشگاهها می باشم و بابت بیمه درمان تکمیلی، دانشگاه با انعقاد قراردادی با بیمه آسیا، مبلغی را از حقوق ماهیانه ام کسر و بحساب بیمه آسیا واریز می نماید. ازآنجایی که اینجانب دارای یک باب مغازه می باشم و آنرا به اجاره واگذار نمودم آیا می توانم مبالغ کسر شده از حقوق ماهیانه که در فیش حقوقی ما آمده را بعنوان حق بیمه پرداختی خود به موسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه‌های عمر و زندگی و بیمه‌های درمانی از درآمد مشمول مالیات خود (بابت درآمد اجاره) کسر و به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایم، لطفاً راهنمایی فرمائید با تشکر و سپاس فراوان

    • هما جمال اف

      با توجه به این که مالیات اجاره مقطوع می‌باشد، لذا این مبلغ قابل کسر از درآمد مشمول مالیات اجاره نمی‌باشد. اما اگر فعالیت شغلی (مشاغل) داشتید، مجاز به انجام این کار بودید. بنابراین شما نمی‌توانید این کار را انجام دهید.

  2. ابوالفضل

    سلام
    اگه پرسنل یک شرکت یا سازمانی رو بیمه عمر و سرمایه گزاری کنیم و اون شرکت حق بیمه های این پرسنل رو از حقوقشون کم کنه و پرداخت کنه آیا این حق بیمه های پرداختی جزء هزینه های اون شرکت جهت کسر از مالیاتشون قرار میگیره یا نه؟
    اگه قرار نمیگیره چطور میشه پرسنل این شرکت رو بیمه عمر و سرمایه گزاری کرد و هزینه های پرداختی از مالیاتشون کسر بشه؟

    • هما جمال اف

      طبق رای شورای عالی مالیاتی این معافیت توسط شرکت قابل اعمال نمی‌باشد. این معافیت برای اشخاصی که فعالیت شخصی دارند و به موجب آن اظهار نامه مالیاتی تکمیل می‌کنند قابل اعمال می‌باشد به عبارت دیگر برای کارمندان قابل اعمال نمی‌باشد.

  3. بابک عموزاده

    آیا کارمندان شرکتهای دولتی می توانند از مزایای ماده ۱۳۷جهت کسر از درامد مالیاتی استفاده کنند .

    • هما جمال اف

      مزایای مذکور مربوط به کلیه اشخاص بوده و در آن تفاوتی بین کارمندان شرکت های دولتی و خصوصی در نظر گرفته نشده است. بنابراین، این مزایا به کارمندان شرکت های دولتی نیز تعلق می‌گیرد.

  4. محمدرضا

    سلامشرکت خصوصی با بیمه کارآفرین قرارداد بسته که پرسنل شرکت بتوانند مبلغ بیمه عمر و سرمایه گذاری خود را بصورت اقساط پرداخت کنند. و شرکت مبلغ قسط را از حقوق پرسنلی که ثبت نام کرده اند کسر و به حساب بیمه کارآفرین واریز میکند و مبلغ واریزی در اسناد مالی شرکت مبنی بر واریز بیمه عمر و سرمایه گذاری پرسنل شرکت درج میگردد. آیا در بررسی توسط اداره مالیاتی مبلغ درج شده در اسناد بابت بیمه عمر و سرمایه گذاری پرسنل شرکت معاف میباشد؟ لازم به ذکر است که مالیات تکلیفی بابت ثبت نام هر کارگر توسط نماینده بیمه کارآفرین واریز شده و نماینده مذکور مفاصحه حساب دریافت کرده است. ممنون میشم از پاسخگوییتون.

    • هما جمال اف

      به موجب جزء (ج) بند ۲ ماده ۱۴۸ قانون مالیات های مستقیم پرداخت بیمه عمر و حوادث کارکنان جزء هزینه های قابل قبول می باشد. ضمناً بابت پرداخت های پرسنل مزایای پیش بینی شده در ماده ۱۳۷ قانون مالیات های مستقیم قابل استفاده می باشد.

  5. سامان اسلامی

    با عرض سلام
    پدر اینجانب یک ملک اداره ای را اجاره داده است .می خواستم بدانم من که داری بیماری خاص (MS) هستم چون بیکار هستم و ۳۱ سال سنم هست در واقع تحت تکلف ابوی هستم: مشمول ماده ۱۳۷ پرداخت هزینه های درمانی میشوم؟
    متشکرم

    • مدیر دوم

      به موجب مفاد بند ۵ بخشنامه شماره ۴۳۸۵/۱۹۴۱۸-۲۱۱ مورخ ۱۳۸۳/۱۱/۰۷ در صورت تکمیل مدارک و مراجعه به اداره دارائی مربوطه امکان کسر هزینه های درمانی از مالیات وجود دارد.

  6. مصباح

    با سلام
    به نظر می رسد برای یک سوال دو جواب متفاوت داده اید! لطفا راهنمایی بیشتری بفرمایید.

    با تشکر

    سوال ها :————–

    ۱-
    حمید
    تیر ۲۹, ۱۳۹۶ at ۴:۳۴ ب.ظ
    سلام
    ایا پرداختی برای بیمه عمر و سرمایه گذاری که بعنوان سپرده اولیه و مبالغی که ماهانه بجز حق بیمه پرداخت میگردد و جزو ذخیره محسوب میگردد هم از مبلغ دراما مشمول مالیات کسر میگردد ؟
    با تشکر

    ۲-
    کامران
    بهمن ۲۱, ۱۳۹۵ at ۹:۱۱ ق.ظ
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من برای خودم و همسرم سالیانه حدود ۵۰ میلیون تومان بابت بیمه عمر و تشکیل سرمایه پرداخت می کنم، آیا اداره مالیات بر طبق ماده ۱۳۷ این رو به عنوان هزینه قابل قبول از من می پذیره و از درآمد مشمول مالیات من کسر می کنه؟
    اگر پاسخ مثبت هست من چه مدارکی باید ارائه بدم.
    با تشکر

    پاسخ ها : —————

    ۱-
    سمیرا معراج
    مرداد ۹, ۱۳۹۶ at ۸:۱۲ ق.ظ

    با سلام کاربر گرامی
    با توجه به این بیمه توسط اشخاص پرداخت می گردد و به عنوان هزینه نمی باشد لذا از درآمد مشمول مالیات قابل کسر نمی باشد.
    با تشکر

    ۲-
    سمیرا معراج
    بهمن ۳۰, ۱۳۹۵ at ۹:۵۳ ق.ظ

    با سلام کاربر گرامی
    هزینه حق بیمه عمر و سرمایه گذاری از ابتدای سال ۱۳۹۵ قابل کسر از درآمد مشمول مالیات می باشد و مدارک پرداخت و بیمه نامه ملاک قابل قبول بودن آن می باشد.
    با تشکر

    • مدیر دوم

      برای اطلاع کامل به دستور العمل مربوط به ماده ۱۳۷ قانون مالیات های مستقیم به شماره ۴۳۸۵/۱۶۴۱۸-۲۱۱ مورخ ۱۳۸۳/۱۱/۰۷ مراجعه نمایید.

  7. مقداد

    سلام
    دوستی پرسیدن که مستاجر هستن و ایا هزینه اجاره از درامد مشمول مالیات کم میشه، و شما پاسخ دادید که این کار توسط مالک امکان پذیره،بنده مستاجر هستم لطفا بیشتر توضیح بدید

    • مدیر دوم

      در صورتیکه شخص به عنوان صاحب مشاغل (ماده ۹۳ قانون مالیات های مستقیم) نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی اقدام نماید هزینه اجاره از درآمد مشمول مالیات ایشان کسر می گردد.در مورد مالیات اجاره به مواد ۵۳ تا ۵۷ قانون مالیات های مستقیم مراجعه نمایید.موضوع کسر اجاره برای مالکین در ماده ۵۵ قانون مالیات های مستقیم ذکر شده است.

  8. amir

    سلام.بنده بیمارخاص و کارمند هستم و ماهانه مبلغی بعنوان مالیات از حقوقم کسر میشود.معافیت مالیاتی شامل ما میشه یاخیر.باتشکر

    • مدیر دوم

      به موجب ماده ۱۳۷ هزینه های درمان پرداختی از درآمد مشمول مالیات بر مودی قابل کسر است. برای شروط آن به متن ماده و دستورالعمل اجرایی آن به شماره ۱۹۴۱۸/۴۳۸۵-۲۱۱ مورخ ۱۳۸۳/۱۱/۰۷ مراجعه نمایید.

  9. احسان

    با سلام
    آیا هزینه بیمه تکمیل درمان قابلیت انتساب به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی را دارد یا می بایست در دفاتر شرکت به عنوان دریافتی پرسنل ثبت گردد ( به عبارتی هزینه نشود ) ؟
    با تشکر

    • مدیر دوم

      سهم شرکت بابت بیمه تکمیلی ماههیت هزینه دارد ولی پرداختهای هر شخص به موجب مفاد ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم از درآمد مشمول مالیات قابل کسر ست.

  10. سودا

    سلام ما یک نمایندگی فروشگاهی ایرانخودرو داریم پدرم سال ۹۵ به علت بدهی و ورشکستگی و بسته شون مغازه سکته کردن و هزینه درمانشون حدود ۱۰ میلیون شده میزان فاکتوری که به دست اداره دارایی رسوندیم باب خرید فروشگاه حدود ۶۰ میلیون هست ایا ما از مالیات معاف می شیم؟؟ اگر نه حدود چقدر باید مالیات پرداخت کنییم؟؟؟
    ایا راهی هست که معاف بشیم؟

    • مدیر دوم

      با توجه به این که ایشان ورشکست شده است قطعا هزینه آن بیشتر از درآمدش بوده است لذا اصولا نباید مشمول مالیات گردد.

  11. رضا

    با سلام و احترام
    فرزند من دارای معلولیت میباشد من به عنوان مدیرعامل شرکت پیمانکاری مشغول به کار میباشم و ۹۰ درصد سهام شرکت متعلق به من میباشد از معافیت مالیلتی در ماده ۱۳۷ میتوانم برای شرکت استفاده نمایم و یا برای سطح حقوق خودم میتوانم استفاده نمایم .

    • مدیر دوم

      این معافیت به شرکت تعلق نمی گیرد و می توان به عنوان معافیت حقوق خودتان در لیست حقوق و دستمزد اعمال نمایید و باید دارای مستندات کافی در این خصوص مطابق ماده ۱۳۷ باشد.

  12. مهرداد

    باسلام مادر من تحت تکفل من هست که هزینه درمان ان ۱میلیون و ۵۰۰هزار تومان در یک سال مالیاتی شده مالیات ماهانه من تقریبا ۵۰۰هزار تومان هست میخوام بدونم شرکت در سه ماه میتونه معاف کنه مالیات و یعنی هر ماه ۵۰۰ هزار تومان

    • مدیر دوم

      هزینه های درمانی خود و افراد تحت تکفل از درآمد مشمول مالیات قابل کسر می باشد به عبارتی اثر مالیاتی آن ۱۵۰ تومان می شود چرا که این هزینه های پرداختی به عنوان معافیت در نظر گرفته می شود و به معافیت سالانه اضافه می شود پس رقم قابل کسر رقمی پایینر از رقم مورد نظر شما می باشد.

  13. ساره

    اگر بنده هر ماه ۱۰۰ هزار تومان بابت حق بیمه و ۴۰۰ هزار تومان بابت سرمایه گزاری بیمه عمر و آتیه پرداخت کنم
    به ۵۰۰ هزار تومان مالیات شامل میشود یا خیر؟
    یا فقط از ۱۰۰ هزار تومان مالیات معاف می باشد
    لطفا شفاف بگویید که مشکل بنده حل شود

    • مدیر دوم

      کل پانصد هزار تومان از درآمد مشمول مالبات قابل کسر است. اگر میخواهید کسر شود باید بیمه نامه و کلیه دارک پرداخت را به شرکت ارائه دهید تا بتوانند آن را کسر نمایند. در غیر این صورت قابل کسر نیست.

  14. ساسان

    سلام. با توجه به اینکه بنده حقوق کارمندی دریافت میکنم و مانده حقوق بنده به جز کسورات مشمول مالیات میباشد ولی بنده به طور شخصی بیمه عمر و تامین آتیه دارم و هر ماه هزینه ایی رو پرداخت میکنم که شرکت مطلع نیست نمیدانم چکار کنم؟؟
    ..چکار کنم این هزینه از فیش حقوقی کم نشود

    • مدیر دوم

      اگر میخواهید کسر شود باید بیمه نامه و کلیه دارک پرداخت را به شرکت ارائه دهید تا بتوانند آن را کسر نمایند. در غیر این صورت قابل کسر نیست.

  15. آرمان رحیمی

    با سلام
    آیا اگر یک پزشک یا وکیل، برای خود بیمه عمر و زندگی خریداری کند، از مالیات وی از طریق این ماده قانون کم میشود یا خیر؟

  16. حميد

    سلام
    ایا پرداختی برای بیمه عمر و سرمایه گذاری که بعنوان سپرده اولیه و مبالغی که ماهانه بجز حق بیمه پرداخت میگردد و جزو ذخیره محسوب میگردد هم از مبلغ دراما مشمول مالیات کسر میگردد ؟
    با تشکر

    • سمیرا معراج

      با سلام کاربر گرامی
      با توجه به این بیمه توسط اشخاص پرداخت می گردد و به عنوان هزینه نمی باشد لذا از درآمد مشمول مالیات قابل کسر نمی باشد.
      با تشکر

  17. سید محمد نجفی زاده

    با سلام
    بنده بیمه عمر و زندگی برای خودم و همسرم و اولادم و کارگرانم میدهم آیا مشمول کسر مالیات میشود. و مدارک پرداخت رو هم دارم. و همچنین هزینه اجاره بهای منزلم چون مستاجر هستم

    • سمیرا معراج

      باسلام کاربر گرامی
      هزینه های ذکر شده به عنوان هزینه قابل قبول از درآمد مشمول مالیات قابل کسر است و مستقیما از مالیات قابل کسر نمی باشد.
      با تشکر

  18. ستايش

    سلام آیا معلولینی که دارای شغل مستقل هستن (دفترخدمات بیمه ) ازپرداخت مالیات تکلیفی معاف هستند.

    • سمیرا معراج

      باسلام کاربر گرامی
      در قانون معلولین، معافیتی در ارتباط با مالیات شغل در نظر گرفته نشده است.قانون خاصی در خصوص معافیت برای معلولین وجود ندارد.
      با تشکر

  19. مهدی

    سلام .بنده دوسال پیش سکته قلبی کردم و استند گذاشتم در حال حاضر همراه هزینه دارو و ازمایش میدهم و همسرم نیز بابت بیماری اش هزینه ازمایش ودارو میدم اینه شامل معافیت میشود ودر صورت معاف شدن چه کار باید بکنیم چون خیلی ازهزینه را فاکتور نداریم یعنی نگه نداشتیم

    • سمیرا معراج

      با سلام کاربر گرامی
      هزینه های درمانی از درآمد مشمول مالیات قابل کسر است به استناد دفترچه و نیز گردش بانکی این مبالغ قابل اثبات می باشد و از درآمد مشمول مالیات کسر می شود .
      با تشکر

  20. رضا

    سلام
    من یه سمند پلاک عمومی دارم که بین شهری کار میکنم و ماهیانه خودم بیمه تآمین اجتماعیم رو واریز میکنم خواستم بدونم این پرداختی های من اگه فیش پرداختی رو به اداره دارایی ارائه بدم طبق این ماده ۱۳۷از مالیاتم کسر میشه ؟

    • سمیرا معراج

      باسلام کاربر گرامی
      مبالغ پرداختی بابت بیمه به خودی خود قابل کسر از مالیات نیست بلکه از درآمد مشمول مالیات کسر می شود.
      با تشکر

  21. امیر

    سلام
    ایا هزینه تامین اجتماعی کارفرما که در لیست خودش قرار داره جز ماده ۱۳۷ قرار میگیره ؟

    • سمیرا معراج

      با سلام کاربر گرامی
      هزینه های پرداختی بابت تامین اجتماعی جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی می باشد و از درآمد مشمول مالیات قابل کسر می باشد.
      با تشکر

      • sahar

        باسلام.در رابطه با مشاغل گروه ۳، ۲۷% یا ۲۶% بیمه اختیاری از درامد مکشمول مالیت طبق بند ۱۳
        ۷ قابل کسر هستش؟

  22. خانی

    سلام روزبخیر۱- آیا هزینه زایمان همسرم از مبلغ مالیات کسر میشود ۲- من ماهیانه حق بیمه اختیاری برای خودم پرداخت میکنم آیا حق بیمه هم از مالیات کسر میشود باتشکر

    • سمیرا معراج

      باسلام کاربر گرامی
      هزینه زایمان همسرت جزو هزینه های قابل قبول برای کسر از مالیات بر درآمد مشاغلی که در آن فعالیت دارید هست اما مستقیما از مبلغ مالیات قابل کسر نمی باشد.
      با تشکر

  23. مهدی

    با سلام و احترام
    آیا درست متوجه شدم؟
    یعنی ما که ۱۲ تا پرسنل داریم و حق بیمه تامین اجتماعی پرداخت میکنیم ماهیانه, میتونیم این مبالغ رو توی اظهارنامه سالیانه قید کنیم تا مالیات کمتر شود؟

    • سمیرا معراج

      با سلام کاربر گرامی
      در مورد ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم، حق بیمه عمر و زندگی مد نظر می باشد و در حالت عادی حق بیمه پرسنل قابل کسر می باشد.
      با تشکر

      • مهدی

        با سلام و تشکر بابت پاسختون
        من یکبار از ممیزیمون سوال کردم گفتم آیا میتونیم مثلا اجاره بهایی که ماهیانه پرداخت میکنیم و هزینه های لوازم تحریر و آب و گاز و برق و … هم توی اظهارنامه بیاریم تا مالیات متعلقه کمتر بشه؟ و کارمند دارائی پاسخ داد ما کاری به اینا نداریم. یه چیزی تشخیص میدیم و مینویسیم براتون
        آیا از نظر قانونی ما میتونیم اینارو درج کنیم و محکم از حقوق خودمون دفاع کنیم در برابر دارائی؟

        • سمیرا معراج

          باسلام کاربر گرامی
          با توجه به توضیحات، چنانچه مستاجر هستید: مستاجر مشمول کسر این هزینه ها نمی باشد بلکه این کار توسط مالک امکان پذیر است.
          با تشکر

  24. کامران

    با عرض سلام و خسته نباشید
    من برای خودم و همسرم سالیانه حدود ۵۰ میلیون تومان بابت بیمه عمر و تشکیل سرمایه پرداخت می کنم، آیا اداره مالیات بر طبق ماده ۱۳۷ این رو به عنوان هزینه قابل قبول از من می پذیره و از درآمد مشمول مالیات من کسر می کنه؟
    اگر پاسخ مثبت هست من چه مدارکی باید ارائه بدم.
    با تشکر

    • سمیرا معراج

      با سلام کاربر گرامی
      هزینه حق بیمه عمر و سرمایه گذاری از ابتدای سال ۱۳۹۵ قابل کسر از درآمد مشمول مالیات می باشد و مدارک پرداخت و بیمه نامه ملاک قابل قبول بودن آن می باشد.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *