Facebook E-mail
جستجو در ماده
جستجو در مقررات
انتقال
بعدی قبلی
formats

ماده ۱۸۶

ماده 186 [1] صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیت دار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می‌باشد و درصورت عدم رعایت این حکم مسئولان امر نسبت به پرداخت مالیاتهای مزبور با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت . 
تبصره 1:
اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل از طرف بانکها و سایر موسسات اعتباری منوط به اخذ گواهیهای زیر خواهد بود:
1. گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده .
2. گواهی اداره امور مالیاتی مربوط مبنی بروصول نسخه‌ای از صورت‌های مالی ارائه شده به بانکها و سایر موسسات اعتباری . ضوابط اجرایی این تبصره توسط سازمان امور مالیاتی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین و ابلاغ خواهد شد .
تبصره 2:
به سازمان امور مالیاتی کشور اجازه داده می‌شود مبلغی معادل یک در هزار درآمد مشمول مالیات قطعی شده صاحبان درآمد مشاغل را وصول و در حساب مخصوص در خزانه منظور نموده تا در حدود اعتبارات مصوب بودجه سالانه به تشکل‌های صنفی و مجامع حرفه‌ای که در امر تشخیص و وصول مالیات همکاری می‌نماید پراخت نماید . وجوه پرداختی به استناد این ماده ازشمول مالیات و کلیه مقررات مغایر مستثنی است .
تبصره۳:
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است، اسامی مدیران مؤسسات و شرکتهایی که بدهی مالیاتی اعم از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده دارند و همچنین اسامی هر یک از مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره مؤسسات و شرکتها که به علت صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی در نظام اقتصادی از جمله امور مالی و مالیاتی کشور محکومیت قطعی یافته‌اند را به همراه مشخصات آنان به اداره ثبت شرکتها اعلام کند.
اداره مذکور موظف است ثبت شرکت یا مؤسسه به نام این اشخاص و همچنین ثبت عضویت آنها در هیأت مدیره آن شرکت و سایر شرکتها و مؤسسات را برای بدهکاران مالیاتی منوط به تعیین تکلیف و اخذ مفاصاحساب مالیاتی از سازمان امور مالیاتی کشور کند.
در تخلف صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی مندرج در این ماده نیز اداره ثبت شرکتها موظف است از انجام ثبت شرکت یا مؤسسه به نام اشخاص یادشده و همچنین ثبت عضویت آنها در هیأت‌مدیره آن شرکت و سایر شرکتها و مؤسسات به مدت سه‌سال خودداری کند.
تبصره۴:
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است فهرست اشخاص حقوقی را که طی پنج‌سال فاقد فعالیت تلقی می‌شوند به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کند. سازمان مذکور مکلف است از تاریخ اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ثبت هر گونه تغییرات در مورد این اشخاص را منوط به اخذ مفاصاحساب مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور کند.
image_pdf
    [1] . به موجب بند 45 ماده واحده قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم، مصوب 1394/4/31، تبصره های 3 و 4 به ماده الحاق شده است.
مرتب سازی بر اساس :   تاریخ    تعداد مشاهده     تعداد کامنت

۷ پرسش و پاسخ

  1. مهدی عباسی مشعوف

    سلام برای ورود و خروج شریک در شرکت صورتجلسه تنظیم شده اما اداره ثبت میگه بدهی مالیاتی دارید رفتم اداره دارایی گفتن در اجراییات بدهی دارید ۳روز پیش واریز کردم اما همچنان اداره ثبت میگه بدهی دارید.موضوع چیه خواهشا راهنمایی کنید

    • هما جمال اف

      با توجه به اینکه شریک شرکت دارای بدهی مالیاتی بوده و این امر از طریق سیستمی قابل حل است، اما زمان بر می باشد تا رفع گردد، در هر صورت می توان با مراجعه به اداره امور مالیاتی تقاضا نمود که این مشکل رفع گردد.

  2. میثم

    ببخشید .موسسات غیر تجاری فرهنگی هنری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که طبق ماده ۱۳۹ معاف از مالیات هستند .ایا باید دفاتر پلمپ تجاری و کد اقتصادی دریافت کنند ؟

  3. احمد کلانتری

    با سلام اینجانب خارج از هیات مدیره مدیر عامل یک شرکتی بودم بعد از واریز کل بدهی مالیاتی. از شرکت استعفا دادم که مورد موافقت هیات مدیرعامل قرار گرفت ولی به علت عضویتیمی از اعضای هیات مدیرعامل در یک شرکت دیگر که بدهی مالیاتی دارد امکان ثبت صورتجلسه وجود ندارد چون او بدهکار مالیاتی است راهکار در این گونه موارد چیست؟

    • هما جمال اف

      صورتجلسه تهیه شده بابت خروج شما از شرکت بیانگر این نکته می‌باشد که شما از شرکت خارج شده‌اید و مسئولیتی ندارید لذا در مراجع قانونی نیز مورد قبول ‌می‌باشد. لذا از این بابت نگران نباشید. اما جهت ثبت نهایی این صورتجلسه باید عضو دیگر را تحت فشار قرار داد تا ثبت به رفع این محدودیت اقدام نماید.

  4. مهدی حسینی

    ببخشید اگه در اداره مالیاتی بدهی نداشته باشیم اما در اداره ارزش افزوده بدهی معوق داشته باشیم آیا وقتی بانک استعلام کد ۱۸۶ را میخاهد
    به ارزش افزوده نیز کار دارد یا خیر
    ممنون میشم جواب بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *